Fakta och information

På denna sida har vi sammanställt information om hur du handlar hos oss, vår kundgaranti och hur vi agerar kring sponsring. Du kanske också har funderingar kring våra tryckmetoder, vilket inte är speciellt konstigt då det finns en mängd olika trycktekniker på marknaden. Här ger vi dig en kort inblick i de vanligaste tryckteknikerna. Läs vidare eller navigera i vänsterspalten nedanför för mer information.

Så handlar du

1. Välj den eller de produkter som du vill beställa.

Detta gör du genom att navigera runt bland våra produkter och olika kategorier. Du kan också använda sökfunktionen som ligger längst upp till höger på sidan och skriva in ett valfritt sökord så tar vi fram de bästa alternativen till dig.

2. Läs mer om produkten/produkterna.

När du hittat en produkt eller flera produkter du är intresserad av så klickar du in på produktsidan för att läsa mer och se att informationen stämmer överens med det produkten du söker. Önskar du ytterligare information kan du använda funktionen ?Förfrågan? inne på produktsidan. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt för just ditt specifika tillfälle är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

3. Skicka iväg beställningen, välj mellan två alternativ att lägga din beställning på.

Alternativ 1 - Köpformulär på webb.

Använd dig av hemsidan och lägg dina produkter i kundvagnen och beställ direkt från webben, snabbt och smidigt.

Alternativ 2 - E-post.

Skicka ett e-postmeddelande med din beställning till order@tryckoprofil.se. Följande information behöver finnas med i E-postbeställningen: Kontaktperson med telefonnummer Organisationsnummer Leverans- och faktureringsadress Produktens namn Antal Färg på produkten

Färg på tryck

Tryckfil, gärna i formatet EPS, AI eller vektoriserad PDF-fil.

Eventuell deadline.

4. Orderbekräftelse och korrektur.

Vi svarar på din beställning samma dag eller som senast vardagen efter. Orderbekräftelse och digitalt korrektur hittar du på Mina Sidor. Båda behöver godkännas av dig innan din order är bindande.

5. Leverans av dina produkter.

Normal leveranstid med tryck är 2-3 veckor. Utan tryck 3-5 arbetsdagar. Meddela oss gärna din deadline så försöker vi självklart att anpassa oss efter ditt behov.

6. Betala dina produkter.

Betalning sker mot faktura på 30 dagar som skickas per e-post till dig efter att ordern är levererad.

7. Frågor.

Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon: 0455-22552 eller info@tryckoprofil.se.

Nöjd kundgaranti

Enkelt & Smidigt

Vi vet att tid är något utav det dyrbaraste du har. Därför har vi gjort det så enkelt vi bara kan att beställa profilprodukter från oss på tryckprofil.se. Du kan beställa både snabbt och smidigt via webben men också via e-post om du hellre föredrar det.

Service hela vägen

Ibland är det svårt att hitta rätt produkt. Vi på tryckoprofil hjälper dig mer än gärna att hitta rätt. Vi lämnar inget åt slumpen och gör alltid en uppföljning på alla beställningar för att säkerställa att du som kund är nöjd.

Leveranssäkerhet

Samarbeten med de ledande varumärkena på marknaden gör att vi kan hålla en hög leveranssäkerhet. Alla beställningar hanteras samma dag eller senast nästkommande vardag. Har du en deadline är vi öppen för att diskutera saken med dig och vi kan lösa det mesta.

Brett sortiment till rätt pris

Vi har ett brett sortiment, till ett bra pris. Vi jobbar dagligen med vår webbshop som uppdateras och kompletteras regelbundet. Finns det någon specifik produkt du saknar i vårt sortiment? Kontakta oss gärna så gör vi allt vi kan för att hitta en lösning på saken.

Skiss & korrektur

Som kund hos oss kan du alltid förvänta dig en kostnadsfri digital skiss & korrektur före en beställning. Detta för att du ska vara bli 100 % nöjd.

Märkningsmetoder

Det finns en mängd olika trycktekniker som används av vårt tryckeri beroende på vilket material, vilken form samt i vilket sammanhang din produkt skall användas. Här ger vi dig en kort inblick i dem vanligaste tryckteknikerna som vi använder oss av.

Brodyr

En teknik som består av nål och tråd. Den ger en något exklusivare märkning som även håller längre än ett tryck. Innan man startar produktionen med brodyr behövs ett brodyrkort som är den digitala fil som brodyrmaskinerna broderar utifrån. Färgen på tråden väljs ut genom en PMS färg (Pantone).

Brodyr lämpar sig bra på profilkläder så som mössor, kepsar, skjortor, piké, jackor men även profilväskor och stickade profilplagg. Det fungerar även utmärkt att brodera på sweatshirt och tjockare t-shirts.

Lasergravyr

Lasergravyr är en permanent märkning som är miljövänligt och kan leverera ett mycket detaljerat tryck. Motivet kan vara i vektorgrafik men även högupplösta bilder. Tekniken används på en mängd olika material såsom glas, trä, läder, eloxerad aluminium, rostfritt stål, papper, diverse plaster med mera. Lasergravyr har ett brett användningsområde inom profilprodukter och kan användas på allt från profilpennor till nyckelringar och termosar med tryck.

YAG-lasermärkning och CO2-lasermärkning är två olika typer av lasergravyr. YAG-gravyr används för gravering på de flesta metaller såsom stål, koppar och aluminium.

CO2-gravyr använder sig istället av gas och lämpar sig perfekt till bland annat reklamprodukter i metall. Listan över produkter CO2-gravyr lämpas bra utanpå kan göras lång men två exempel är nyckelringar och reklampennor.

Digitaltryck

Detta är en tryckmetod där originalet överförs direkt från dator till pappret. Den största fördelen med digitaltryck är att inga tryckplåtar behöver användas och ändringar kan därmed göras sent i produktionen. Dessutom är upplagan torr och klar för direkt distribution eller för efterbearbetning i samma stund som den kommer ur maskinen.

Nackdelarna är att det tar betydligt längre tid att trycka och kostnaden per ark är oftast högre, men startkostnaden är i stället avsevärt lägre än vid traditionellt tryck. Digitaltryck passar bäst vid mindre upplagor.

Screentryck

En direkt tryckmetod där en färg trycks åt gången. Används för märkning på bland annat glas, plast, metall och tyg. Med hjälp utav schabloner och en speciell ram så pressas färgen igenom. Tryckmetoden har lång hållbarhet och är mycket kostnadseffektivt i större kvantiteter.

Tampotryck

Tampotryck är en effektiv märkningsmetod som ger en detaljrik färdig produkt. Genom att en mjuk dyna även kallad sillikontampong hämtar färg från en behållare och applicerar mot en kliché. Metoden gör det möjligt att trycka på välvda och krökta ytor. Så som reklamgolfbollar, reklampennor och reklammuggar.

Transfertryck

Används oftast vid mindre produktioner, detta eftersom det inte krävs någon schablon för dessa tryck. Vanligtvis används denna metoden på profilkläder som arbetskläder, profilkläder och väskor. Men även på profilkepsar, reklam t-shirts och jackor. Transfertryck går till så att man skär ut motivet i vinylfilm och därefter applicerar denna på textilen under hög värme och stort tryck.

Tryck och grafisk ordlista

Repeat

En repeat eller repeatorder innebär att man lägger ytterligare en beställning på en produkt man tidigare beställt från oss, med samma tryck. Då tillämpas oftast endast en uppstart.

Startkostnad/Uppstart

Är en engångskostnad som står för inställning av tryckerimaskinen innan produktion. Detta är en fast kostnad vid varje tryckorder oavsett färg och antal.

Pms/Pantone

PMS står i detta fall för Pantone Matching System vilket är en internationell färgreferens som användas för att benämna en specifik nyans av en färg.

Brodyr

Används på profilprodukter i textil såsom profilkläder, profilkepsar och profilväskor.

Logotyp

Har samma betydelse som logga eller logo och är en symbol för ert företag, varumärke eller organisation. Logotypen kan bestå av text, bild eller en grafisk kombination och används som tryck på profilprodukter för att marknadsföra er och ert företag.

Encapsualted Postscript (EPS)

Filformat för vekto- och bitmappsgrafik som används av bland annat tryckerier vid tryck. För att jobba i en EPS-fil krävs program som Adobe Illustrator eller Photoshop och den har en egenskap som tillåter den att förändras i storlek utan att påverka proposition, kvalitet eller färg. EPS lämpar sig att skicka in som tryckfil.

Vektorisering

Betyder att man gör om en pixelbaserad bild eller logotyp till vektorgrafik. Den blir då uppbyggd av linjer och kurvor istället för pixlar vilket gör att man kan återskapa den i valfri storlek utan att påverka kvalitet, proportion eller färg. Vektorisering görs manuellt i ett datorprogram som till exempel Adobe Illustrator.

Vektorgrafik

Uppbyggnad av en bild. Till skillnad från bitmap är dessa bilder uppbyggda av linjer och kurvor som definieras med hjälp av en matematiska objekt som kallas vektor. Vektorbilden beskriv utifrån sina geometriska egenskaper och gör att den är skalbar utan att kvalitén påverkas. Fördelen med vektorgrafik är att lagringsstorleken är mindre men är däremot ej kompatibelt för fotografi då den innehåller för mycket färginformation.

Illustrator

Program av Adobe för att skapa och arbeta med vektorgrafik.

Layout

En term för hantering och placering av bilder och/eller text.

Schablon

En engångskostnad som står för en inställning i tryckmaskinen. En kliché samt schablon används ofta som ett annat ord för startkostnad. Det är en unik tryckmall framtagen för ditt tryck. En schablon tas fram för varje färg.

Klisché

Är en helgjuten tryckplatta upphöjd med bestämd text och/eller bild. Denna är unikt framtaget för dig och ditt tryck.

Profiltryck

Även benämnt som reklamtryck och är en typ av marknadsföring. Används på olika typer av giveaways, gåvor, profilprodukter, profilkläder och annan marknadsföring av ert företag.

Korrektur

Digitalt korrektur skickas för att illustrera färdig produkt före produktion. Används av kund för att revidera eventuella fel. Är du inte nöjd över något så ändrar vi det här.

Bitmap

En fil i punktgrafik, men används ej vid tryck. Bitmap är uppbyggd i ett rektangulärt rutnät av pixlar. Bitmappsbilder är upplösningsberoende vilket betyder att de bara kan innehålla ett visst antal pixlar. Om du sedan förstorar dessa bilder förlorar du kvalitet och man ser istället pixlarna.

Indesign

Vanligt program som används för att ta fram tryckoriginal och layouter. PDF (Portable Document Format) ett format vi ser att ni spara era original i. Formatet tar liten plats och stödjer vektoriserad grafik vilket har gjort det till en branschstandard.

Original

I tryckeriets värld är detta underlag till ett tryck. Det kan bland annat vara filen som innehåller motivet eller logotypen ni vill trycka. Originalet består av en vektoriserade EPS-/PDF/AI-fil.

Tryckfil

Den fil vi utgår ifrån för att trycka din produkt.

Tryckunderlag

Ett annat ord för motiv, text eller logotyp ni önskar att trycka, gravera eller brodera. Originalet består av vektorgrafik som är en matematisk ekvation som återger en bild. Till skillnad från bitmap som består av små bildrutor även kallt pixlar.

Sponsring

Sponsring är en ganska vanlig förfrågan vi får, vilket vi ser som en stor självklarhet för oss som arbetar inom marknadsföring. Vi överväger gärna samarbeten med våra partners och kunder, därmed är ni alltid välkomna att kontakta oss för att komma med idéer och förslag. För att väcka vårt intresse i den här frågan ser vi gärna någon typ av kickback på vårt engagemang. Är ni nöjd med oss som leverantör får ni gärna nämna oss på er blogg, hemsida eller liknande. En länk in till oss uppskattas alltid.